Bezoekers op Facebook, Twitter en Instagram aan het woord met de Social Wall

7 jan. 2019 | Door: Pascal Vleugels

Bezoekers op Facebook, Twitter en Instagram aan het woord met de Social Wall

De hoeveelheid content die dagelijks geproduceerd wordt op sociale media is enorm. De beste tips en de mooiste foto’s vind je terug op verschillende platformen. Maar hoe mooi zou het zijn om al die content ook op je eigen bezoekerswebsite te kunnen integreren?

Met de nieuwe Social Wall-module is het mogelijk om content van diverse socialmediakanalen te tonen op je eigen website. Toon bijvoorbeeld de mooiste Instagram-foto’s van je eigen account of de meest recente tweets met een specifieke hashtag. Combineer meerdere socialmediastreams tot één Social Media Wall!

Wat zijn de mogelijkheden:

Instagram

  1. Toon alle foto’s van je eigen Instagram-account
  2. Selecteer handmatig Instagram-posts en combineer deze in één overzicht

Twitter

  1. Toon alle recente tweets van je eigen Twitter-account
  2. Toon alle recente tweets van een Twitter-account van iemand anders
  3. Toon alle tweets met een #hashtag
  4. Selecteer handmatig Tweets en combineer deze in één overzicht

[NIEUW] Facebook

  1. Toon alle berichten van je persoonlijke Facebook profiel
  2. Toon alle berichten van een pagina waar je eigenaar van bent

Let op: Je kunt geen handmatige Facebook berichten aan je feed toevoegen!

Zo werkt het:

Je koppelt een of meerdere sociale accounts aan de website en maakt “Social Streams” aan. Een Social Stream is een verzameling van socialmediaposts. Een Social Stream kan bijvoorbeeld een verzameling van tweets zijn van een Twitter-account of een verzameling handmatig geselecteerde Instragram-foto’s.

Bij het aanmaken van een Social Stream kun je kiezen welk socialmediakanaal je wilt uitlezen en welke content je op wilt halen.

In het contentmanagementsysteem navigeer je naar de pagina waar je een Social Wall aan wilt maken en kies je in het Social Wall Pagepart de “Social Streams” die je op de website wilt tonen, et voilà!

Help! Er staat ongewenste content in mijn Social Wall!

Als je content gaat gebruiken van sociale media, bestaat de kans dat er een bericht of foto tussen staat die je liever niet op je website wilt hebben. Met name grote evenementen of populaire hashtags worden nogal eens misbruikt voor spam. Gelukkig is het erg eenvoudig om zelf ongewenste posts uit je Social Wall te verwijderen.

Voorbeeld: Social Wall van groot event

Indien je een groot event hebt (zoals bijvoorbeeld Glow festival of BrabantNacht) kun je eenvoudig een Social Wall aanmaken op je website en hier alle socialmediaberichten over dit evenement te bundelen in één overzicht.

Je maakt verschillende Social Streams aan, bijvoorbeeld:

Combineer vervolgens deze streams op één pagina in een overzicht en je krijgt een mooi visueel overzicht van alles wat zich op sociale media afspeelt tijdens #BrabantNacht.

Vraag een gratis demo aan

Wil jij ook sociale media tonen op jouw website? Maak dan nu gebruik van de Social Wall. Wil je meer weten over deze Social Wall-module en zijn mogelijkheden? Of heb je ideeën over welke socialmediakanalen je nog meer toe zou willen voegen?

Vraag een demo aan

of Download de factsheet

Pascal Vleugels
Bekijk profiel